Rreth nesh 2017-11-22T16:07:04+00:00

Rreth nesh

Botime Pegi ka intensifikuar aktivitetin e saj në botimin e teksteve shkollore duke filluar nga viti 2005, kohë kur sektori i librave shkollorë u liberalizua nga qeveria shqiptare. Brenda disa viteve, Botime Pegi u bë një prej botuesve kryesorë të teksteve shkollore në Shqipëri, me mbi 100 tituj në qarkullim.

Shumë prej teksteve tona, si Matematika, Fizika, Kimia etj., janë përzgjedhur nga mësuesit/et në të gjithë vendin. Botime Pegi është gjithashtu një nga botuesit kryesorë të teksteve universitare, ndër të cilat përmendim: “Drejtimi Financiar Ndërkombetar” (J. Madura), “Hyrje në ekonomi” (A. Mançellari, S. Haderi, Dh. Kule, S. Qirici), “Investimet” (E. Luci, D. Kripa), “Menaxhimi strategjik” (V. Kume) dhe “Historia e Institucioneve” (A. Anastasi).

Librat artistikë të Botime Pegi mund t’i gjeni në të gjitha libraritë dhe bibliotekat e vendit. Në vitin 2005, Botime Pegi botoi librin “P.S. të dua”, shkruar nga Cecilia Ahern. Ky bestseller u ribotua disa herë brenda dy viteve të para. Nga e njëjta autore kemi botuar gjithashtu edhe librin “Sikur të më takoje tani”.

Publikime të tjera të rëndësishme përfshijnë: sagën napolitane të autores Elena Ferrante, “Mikesha gjeniale”, “Vrasësi i verbër” dhe “Rrëfenja e shërbëtores” nga Margaret Atwood, “Gruaja e togerit frëng” nga John Fowles, “Xhejn Er” nga Charlotte Brontë, si dhe seria e librave për fëmijë “Histori gazmore”, me autor Jeronim Stilton. Po kështu, Botime Pegi ka bashkëpunuar me shumë botues të huaj, ndër të cilët përmendim: Harper Collins, Random House etj.

Botime Pegi mbetet një nga shtëpitë botuese më të mëdha në Shqipëri.
Në saje të punës dhe përkushtimit të vazhdueshëm, ajo vijon të rritet përherë e më shumë dhe të jetë e suksesshme.

Shtypshkronja Pegi filloi aktivitetin e shtypit në vitin 1994, duke investuar me blerjen e një makinerie njëngjyrëshe. Që në fillim të veprimtarisë së saj, misioni i Pegit ka qenë të ofrojë botime cilësore në kohë dhe në përputhje me kërkesat e tregut.

Për të përmbushur këtë mision, çdo vit është investuar në mënyrë të konsiderueshme për blerjen e pajisjeve të teknologjisë moderne. Në vitin 2006, Pegi ishte e para shtypshkronjë në Shqipëri që investoi në blerjen e makinerisë kompjuterike të lastrave.
Në vitin 2010, shtypshkronja Pegi e rriti cilësinë e shtypit në treg, duke qenë e para kompani me një makineri 8-ngjyrëshe.

Falë përkushtimit dhe produktivitetit të saj, shtypshkronja Pegi është përzgjedhur nga institucione të rëndësishme private dhe publike, si UNHCR, UNICEF, British Council, Coca-Cola, Bashkia e Tiranës etj. Në vitin 2005, shtypshkronja Pegi u vlerësua me çmimin “Century International Gold Quality Era Award” nga Century Quality Era Award Foundation.

Na kontaktoni

Shtëpia botuese

Perparim Rustemi

Address: Lundër, Tiranë (Përballë “Blur”-it)

Name: Perparim Rustemi

Title: Marketing and sales

Mob: +355 (0) 69 202 6773

Mail: perparim.rustemi@botimepegi.al

Zamira Devole

Address: Rr. Elbasanit, Pall. Filipeu 2, Tiranë

Name: Zamira Devole

Title: School books editor

Mob: +355 (0) 69 400 75 02

Mail: zamira.devole@botimepegi.al

Enisa Nanaj

Address: Rr. Elbasanit, Pall. Filipeu 2, Tiranë

Name: Enisa Nanaj

Title: Marketing and sales

Mob: +355 (0) 69 607 7814

Mail: enisa.nanaj@botimepegi.al

Shtypshkronja

Dhurata Bezhani

Address: Lundër, Tiranë (Përballë “Blur”-it)

Name: Dhurata Bezhani

Title: Managing Director

Mob: +355 (0) 69 400 7501

Mail: shtypshkronjapegi@yahoo.com

Na kontaktoni