Shoqëruesja

L 1,000

  • <strong>Autor:</strong> John Galsworthy

  • <strong>ISBN-10(13):</strong> 978-9928-228-10-9

  • <strong>Përkthyes:</strong> Anxhela Cikopano

  • <strong>Viti i botimit:</strong> Maj 2017

  • <strong>Nr. i botimit:</strong> I parë

  • <strong>Gjuhë:</strong> Albanian

  • <strong>Çmim:</strong> 1000 lekë

<p>“Shoqëruesja” është romani i shtatë i serisë “Kronikat e Forsajtëve”, e cila përbëhet nga tri trilogji mbi Forsajtët dhe familjet e lidhura me ta. Trilogjia e tretë, “Kapitulli i fundmë”, ndjek familjen Çerëll dhe “Shoqëruesja” është romani i parë i kësaj trilogjie.</p><p>Në qendër të librit është një vajzë e re, Dini, rreth së cilës, përveç frymës së një moderniteti të ri dhe gjithëpërfshirës, vërtiten histori dashurie.<br /> Përqendrimi te familja Çerëll ka sjellë një frymëmarrje të re dhe freski, një ritëm të ri, aq sa trilogjia është tejet e këndshme. Vijojnë të spikasin karakteret e femrave të forta, të mprehta e gjuhëshkathëta, por edhe stili ironik i autorit nobelist anglez, që jo rrallë të bën të vësh buzën në gaz, edhe kur nuk do.<br />Në vitin 1932, çmimi Nobel për Letërsinë iu dha John Galsworthy-t “për madhështinë e artit të tij të rrëfimit, i cili arrin formën më të dëlirë në Sagën e Forsajtëve”.</p>

Informacione shtesë

Pesha 463 g
Përmasat 21 x 14 cm
Nr faqesh

434