Ditë e bardhë e fyer

1000 Lekë

Ilir Bejko është emigrant shqiptar që përpiqet deri në vetëmohim të jetë qytetar i denjë. Armikja e tij më e madhe është vetë origjina e tij. Gjatë përpjekjeve për të mbijetuar, njihet me Maks Baumanin, një zviceran i sërës së lartë, por i mbërthyer nga një ves që e largon nga gjithë bota. Iliri gjen dashurinë te Blanka, emigrante kolumbiane që i ka mbijetuar një masakre të tmerrshme në atdheun e saj. Një dashuri e brishtë e rrethuar nga fantazmat e së shkuarës dhe gabimet e së tashmes. Rrëfimi karakterizohet nga një analizë e brendshme e hollë që autorja u bën personazheve, të cilët kanë një përmasë të përbashkët: nevojën për të mos u ndier vetëm.

Autori:
Kategoria:
ISBN: 978-9928-248-38-1
Pesha: 402 g
Numri faqeve: 366

Përshkrimi

Ilir Bejko është emigrant shqiptar që përpiqet deri në vetëmohim të jetë qytetar i denjë. Armikja e tij më e madhe është vetë origjina e tij. Gjatë përpjekjeve për të mbijetuar, njihet me Maks Baumanin, një zviceran i sërës së lartë, por i mbërthyer nga një ves që e largon nga gjithë bota. Iliri gjen dashurinë te Blanka, emigrante kolumbiane që i ka mbijetuar një masakre të tmerrshme në atdheun e saj. Një dashuri e brishtë e rrethuar nga fantazmat e së shkuarës dhe gabimet e së tashmes. Rrëfimi karakterizohet nga një analizë e brendshme e hollë që autorja u bën personazheve, të cilët kanë një përmasë të përbashkët: nevojën për të mos u ndier vetëm.

Informacion mbi librin

Autori

Elvira Dones

Cmimi

1000 Lekë

ISBN

978-9928-248-38-1

Kategoria

Botime artistike

Nënkategoria

Dramë

Seria

Koleksioni

Përkthyesi

Titulli origjinal

Viti botimit

2017

Pesha

402 g

Numri faqeve

366