Histori dashurie në Oksford

800 Lekë

Histori dashurie në Oksford ose Culika Dobson, një satirë mbi jetën universitare dhe më kulmori ndër romanet komike angleze, sëmbon përmes ironisë dhe kritikës dashamirëse një vend të kufi zuar nga dekori, një vend ku forma është gjithmonë më e rëndësishme se përmbajtja. Culika, mbesa e një rektori, është një magjistricë dinake, me famë nga Nju Jorku deri në Shën Petërburg, një divë me tërheqje magjepsëse, një vajzë nga të atillat. Kjo femër me një bukuri të jashtëzakonshme mbërrin në Oksford, një botë burrërore akademikësh të privilegjuar, dhe menjëherë shkatërron gjithë trupën studentore, duke u shndërruar në fi llim në një ikonë e më pas në një mallkim për ta. Modern Library e ka përfshirë në listën e 100 romaneve më të mira në gjuhën angleze të shekullit XX. Edhe The Guardian e ka përfshirë në një listë të ngjashme.

Autori:
Kategoria:
ISBN: 978-9928-200-26-6
Pesha: 354 g
Numri faqeve: 291

Përshkrimi

Histori dashurie në Oksford ose Culika Dobson, një satirë mbi jetën universitare dhe më kulmori ndër romanet komike angleze, sëmbon përmes ironisë dhe kritikës dashamirëse një vend të kufi zuar nga dekori, një vend ku forma është gjithmonë më e rëndësishme se përmbajtja. Culika, mbesa e një rektori, është një magjistricë dinake, me famë nga Nju Jorku deri në Shën Petërburg, një divë me tërheqje magjepsëse, një vajzë nga të atillat. Kjo femër me një bukuri të jashtëzakonshme mbërrin në Oksford, një botë burrërore akademikësh të privilegjuar, dhe menjëherë shkatërron gjithë trupën studentore, duke u shndërruar në fi llim në një ikonë e më pas në një mallkim për ta. Modern Library e ka përfshirë në listën e 100 romaneve më të mira në gjuhën angleze të shekullit XX. Edhe The Guardian e ka përfshirë në një listë të ngjashme.

Informacion mbi librin

Autori

Max Beerbohm

Cmimi

800 Lekë

ISBN

978-9928-200-26-6

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Dramë,Klasikë,Romancë,Europa Krijuese

Koleksioni

Klasikët botërorë

Përkthyesi

Alina Karaulli

Titulli origjinal

Zuleika Dobson

Viti botimit

2017

Pesha

354 g

Numri faqeve

291