Revolta e Atlasit I

1000 Lekë

Revolta e Atlasit është romani i katërt dhe i fundit i Ayn Rand-it. I botuar për herë të parë në vitin 1957 në SHBA, ai konsiderohet si kryevepra e saj. Historia zhvillohet në një shtet të identifikuar si Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në këtë shtet, politikat sociale dhe ndërhyrjet shtetërore, gjithmonë e në rritje, kthehen gradualisht në pengesë për aktivitetin e njerëzve të ndritur. Protagonistja, Denji Tagart, mundohet të luftojë shkatërrimin e ngadaltë të sistemit, duke iu kundërvënë ndryshimeve e duke angazhuar edhe disa aktorë të tjerë. Jeta e saj private do të përzihet me funksionin e saj publik të pavetëdijshëm. Pyetja që rrëshqet në çdo faqe të librit, fillon të bëhet gjithmonë e më e qartë: Parazitët do të ngadhënjejnë apo do të vetëshkatërrohen? Tema e romanit Revolta e Atlasit, siç e ka përshkruar vetë autorja, është roli i mendjes së njeriut të lirë. Libri eksploron disa tema si mbrojtja e arsyes, e individualizmit, e kapitalizmit dhe falimentimet e veprimeve shtetërore. Libri ka 1160 faqe dhe për këtë arsye, në shqip, do të botohet me tri vëllime që do të ndjekin ndarjen origjinale në tri pjesë.

Autori:
Kategoria:
ISBN: 978-9928-162-15-1
Pesha: 443 g
Numri faqeve: 422

Përshkrimi

Revolta e Atlasit është romani i katërt dhe i fundit i Ayn Rand-it. I botuar për herë të parë në vitin 1957 në SHBA, ai konsiderohet si kryevepra e saj. Historia zhvillohet në një shtet të identifikuar si Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në këtë shtet, politikat sociale dhe ndërhyrjet shtetërore, gjithmonë e në rritje, kthehen gradualisht në pengesë për aktivitetin e njerëzve të ndritur. Protagonistja, Denji Tagart, mundohet të luftojë shkatërrimin e ngadaltë të sistemit, duke iu kundërvënë ndryshimeve e duke angazhuar edhe disa aktorë të tjerë. Jeta e saj private do të përzihet me funksionin e saj publik të pavetëdijshëm. Pyetja që rrëshqet në çdo faqe të librit, fillon të bëhet gjithmonë e më e qartë: Parazitët do të ngadhënjejnë apo do të vetëshkatërrohen? Tema e romanit Revolta e Atlasit, siç e ka përshkruar vetë autorja, është roli i mendjes së njeriut të lirë. Libri eksploron disa tema si mbrojtja e arsyes, e individualizmit, e kapitalizmit dhe falimentimet e veprimeve shtetërore. Libri ka 1160 faqe dhe për këtë arsye, në shqip, do të botohet me tri vëllime që do të ndjekin ndarjen origjinale në tri pjesë.

Informacion mbi librin

Autori

Ayn Rand

Cmimi

1000 Lekë

ISBN

978-9928-162-15-1

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Dramë

Përkthyesi

Amik Kasoruho

Titulli origjinal

Atlas Shrugged

Viti botimit

2012

Pesha

443 g

Numri faqeve

422