Navigating in:»», Non Albanian authors»Burimi i jetës

Burimi i jetës

L 1,300

  • Autor: Ayn Rand

  • ISBN-10(13): 978-9928-162-88-5

  • Përkthyes: Amik Kasoruho

  • Viti i botimit: Nëntor 2013

  • Nr. i botimit: I parë

  • Gjuhë: Albanian

  • Çmim: 1300 lekë

Informacion i përgjithshëm rreth librit

“Burimi i jetës”, botuar në vitin 1943, qe suksesi i parë letrar i Ayn Rand-it, libri i cili i solli famën botërore dhe pavarësinë financiare. Pothuajse 8 milion kopje të librit janë shitur sot në mbarë botën dhe libri është përkthyer në 22 gjuhë të botës.

Ky klasik i të gjithë kohërave rrëfen historinë e një arkitekti të ri dhe rebel, betejën e tij kundër standarteve konvencionale, përpjekjet për të ruajtur të pacenuar integritetin e tij për të qenë vetvetja me çdo kusht dhe në çdo rrethanë; dhe lidhjen e dashurisë shpërthyese me një grua të bukur që do ta mundë me çdo kusht, Dominikë Frenkonit, gruas Së dashuruar marrëzisht dhe në mënyrë pasionale me Hauard Rorkun, por që martohet me armikun e tij më të egër; rrëfen historinë e një dënimi të egër e fanatik të një shoqërie të zemëruar kundër një krijuesi të madh. Subjekti i këtij romani përfaqëson idetë më sfiduese që mund të jenë paraqitur ndonjëherë në një vepër letrare – egoja, uni i njeriut është burimi i përparimit të shoqërisë njerëzore. I freskët sot, po aq sa kur u botua për herë të parë, ky roman flet për një hero dhe ata që përpiqen ta mundin.

“Burimi i jetës” frymëzoi një film hollivudian në vitin 1949, skenarin e të cilit e shkroi vetë Rand-i dhe heroin e të cilit e interpretoi Gary Cooper.

Additional information

Weight 685 g
Dimensions 21 × 14.5 cm
Pages

700

Customers' review

5 stars 0
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Burimi i jetës”

Vulnerability Scanner