Navigating in:»», Health, New titles, Non fiction, University»Ekokardiografia klinike

Ekokardiografia klinike

L 5,900

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review )
  • Drejtues Botimi: Spiro Qirko

  • ISBN-10(13): 978-9928-175-90-8

  • Viti i botimit: Janar 2018

  • Nr. i botimit: I parë

  • Gjuhë: Albanian

  • Çmim: 5900 lekë

Ekokardiografia, ekzaminimi i zemrës me ultratinguj e njohur, e njohur shpesh me termin “teknika e pamjes së të padukshmes” është duke u zhvilluar në mënyrë marramendëse dhe nuk do të jetë e largët dita, kur ultratingujt do të pasqyrojnë në ekran botën molekulare të zemrës.
Në këtë mënyrë, ajo sot ka zënë vend në arenën e teknikave imazherike të domosdoshme për zgjidhjen e diagnozave ndër me të ndërlikuara të sëmundjeve të zemrës, duke qenë ndërkohë pjesë përbërëse e rëndësishme në vendimmarrjen e mjekimit dhe të ecurisë së sëmundjes.

Këtë pikësynim ka patur botimi i librit “Ekokardiografia Klinike” me drejtues botimi Prof. Spiro Qirko. Ky botim, i pari në këtë format, plotëson një nevojë të kaherëshme të një teksti bazë për formimin dhe aftësimin e kardiologeve shqiptare me këtë teknikë baskekohore, që e ka zanfillën në Shqipëri që prej vitit 1982.
Dalja në dritë e tij do të shëbejë jo vetëm për kardiologët, mjekët e përgjithshëm, reanimatorët dhe specializantët e kardiologjisë brenda vendit, por edhe për ata që jetojnë në trevat shqipfolëse si Kosovë, Maqedoni dhe Mal të Zi.

Teksti përfshin thuajse të gjitha teknikat ekokardiografike me një shtrirje nga teknikat klasike në ato bashkëkohore duke pasqyruar përparësitë dhe mangësite e tyre. Librin e përshkon lajmotivi “jo ekokardiografi për ekokardiografi”, por “ekokardiografi ne funksion të klinikës”.
Hartimi i tij është produkt i një bashkëpunimi autorësh shqiptarë dhe të huaj, ndër më të vlerësuarit e ekokardiografisë europiane dhe botërore, të cilët patën mirësinë të jepnin ndihmesën e tyre të vyer sidomos në shtjellimin e disa teknikve ekokardiografike të viteve të fundit.

Libri përmban një numër të madh figurash të një cilësie të lartë, pa të cilat përmbajtja e tekstit nuk do të përthithej në shkallën e duhur.
Bibliografia e pasur dhe bashkëkohore mundëson hapjen e horizonteve të reja për hulumtime të thelluara në këtë fushë.

Additional information

Weight 1960 g
Dimensions 21 × 29.7 cm
Pages

592

Customers' review

Rated 5.00 out of 5 stars
1 review
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0

1 review for Ekokardiografia klinike

  1. 5 out of 5

    Nje liber qe cdo profesionist duhet ta kete ne biblioteken e tij personale. Komplimenta autorit dhe botuesit.

Add a review

Vulnerability Scanner