Navigating in:»», Fiction, Non Albanian authors, World classic»Histori dashurie në Oksford

Histori dashurie në Oksford

L 800

  • Autori: Max Beerbohm

  • ISBN-10(13): 978-9928-200-26-6

  • Përkthyesi: Alina Karaulli

  • Titulli në origjinal: Zuleika Dobson

  • Viti i botimit: Shkurt 2017

  • Nr. i botimit: I parë

  • Gjuha: Shqip-Albanian

  • Çmimi: 800 lekë

Description

“Histori dashurie në Oksford” ose “Culika Dobson”, një satirë mbi jetën universitare dhe më kulmori ndër romanet komike angleze, sëmbon përmes ironisë dhe kritikës dashamirëse një vend të kufi zuar nga dekori, një vend ku forma është gjithmonë më e rëndësishme se përmbajtja.

Culika, mbesa e një rektori, është një magjistricë dinake, me famë nga Nju Jorku deri në Shën Petërburg, një divë me tërheqje magjepsëse, një vajzë nga të atillat. Kjo femër me një bukuri të jashtëzakonshme mbërrin në Oksford, një botë burrërore akademikësh të privilegjuar, dhe menjëherë shkatërron gjithë trupën studentore, duke u shndërruar në fi llim në një ikonë e më pas në një mallkim për ta.

Portreti i Culika Dobson-it nga Gresa Hasa

 

Modern Library e ka përfshirë në listën e 100 romaneve më të mira në gjuhën angleze të shekullit XX.
Edhe The Guardian e ka përfshirë në një listë të ngjashme.

Additional information

Weight 354 g
Dimensions 21 × 14 cm
Pages

291

Customers' review

5 stars 0
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Histori dashurie në Oksford”

Vulnerability Scanner