Navigating in:»», Biography/History, New titles»Tirana Horizontale “Go west”

Tirana Horizontale “Go west”

L 1,500

  • Autori: Robert Aliaj

  • ISBN-10(13): 978-9928-234-56-8

  • Përkthyesi: Origjinali në shqip

  • Titulli në origjinal: Tirana Horizontale

  • Viti i botimit: Nëntor 2017

  • Nr. i botimit: I parë

  • Gjuha: Shqip-Albanian

  • Çmimi: 1500 lekë

Description

Go west është një idiomë e anglishtes që nënkupton vdekjen, vetëvrasjen. Kjo shprehje ironike është keqkuptuar nga ne shqiptarët, por edhe nga popujt e tjerë, duke e kthyer Europën, dhe Perëndimin në përgjithësi, në një iluzion paradiziak, në një shpëtim të mbramë.

Ky dokumentar statik trajton marrëdhëniet midis etikës dhe estetikës, rreket të nxjerrë në pah dramat bashkëkohore që, ndër të tjera, nxisin edhe devijime kulturore.

Këto 24 imazhe, 24 plane fikse, të vendosura si në vijën e frontit të lirisë së shprehjes, përbëjnë një sekondë kinema; ato zbehin hendekun midis foto-lajmit dhe përdorimit të fotografisë së çastit, si një medium i shprehjes dhe kreativitetit artistik në epokën e medieve të reja.

Additional information

Weight 180 g
Dimensions 9.5 × 27 cm
Pages

24

Customers' review

5 stars 0
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tirana Horizontale “Go west””

Vulnerability Scanner