Ransom Riggs

Ransom Riggs e ka kaluar fëmijërinë në Florida të SHBA-së, por tani jeton në dheun e fëmijëve të veçantë: në Los Anxhelos. Ndërkohë është diplomuar në Kolegjin "Kenyon", më pas në Universitetin e Kalifornisë së Jugut dhe ka realizuar disa filma me metrazh të shkurtër që kanë fituar disa çmime. Merret edhe me shkrime në formë blogu dhe me ese udhëtimesh. Serinë e eseve të tij të udhëtimeve, "Strange Geographies" (Gjeografi të çuditshme), mund ta gjeni në adresën www.mentalfloss.com. Ky është romani i tij i parë.

Ransom Riggs