Edith Wharton

Edith Wharton ishte një romanciere amerikane, shkrimtare e tregimeve të shkurtra, dramaturge dhe stiliste. Nisur nga njohuritë e saj për shtresën e lartë në New York ajo portretizoi realisht jetën dhe moralin e Epokës së Gilded. Ajo ishte gruaja e parë që fitoi Çmimin Pulitzer për Letërsi në 1921.

Edith Wharton

Libra të autorit