Mohsin Hamid

Mohsin Hamid ka lindur në vitin 1971, në Lahorë të Pakistanit, dhe është rritur midis Pakistanit dhe ShBA-së. Ai ka studiuar në Universitetin e Prinstonit dhe të Harvardit dhe ka punuar si konsulent menaxherial në Nju Jork. Hamid-i ka shkruar si gazetar për gazeta dhe revista të ndryshme si, TIME, New York Times, Guardian, Independent dhe New Statesman. Romani i tij i parë, "Moth Smoke" (2000), u shpall si një nga Librat e Spikatur të New York Times-it, fitoi çmimin "Betty Trask First Book Award" dhe qe finalist në çmimin PEN/"Hemingway Award" për romanin më të mirë në Amerikë. Tani ai jeton në Londër.

Mohsin Hamid

Libra të autorit