Jeronim Stilton (Elisabetta Dami)

Elisabetta Dami (Milano, 1958) është një shkrimtare italiane, autore e librave për fëmijë, e njohur dhe si krijuesja e personazhit të dashur për fëmijë Jeronim Stilton. Ajo është vajza e botuesit Piero Dami (themeluesi shtëpisë botuese Dam në vitin 1972), në moshën trembëdhjetë vjeçare fillon të marrë hapat e parë në botën e letërsisë si një redaktore për shtëpinë botuese të familjes. Në moshën nëntëmbëdhjetë vjeçare ajo krijon tregimin e saj të parë të shkurtër. Nisur nga përvoja e saj si vullnetare me fëmijët e sëmurë ajo krijoi aventurat e Jeronim Stilton, i cili është përkthyer në 46 gjuhë të botës.

Jeronim Stilton (Elisabetta Dami)

Libra të autorit