Sara Maitland

Sara Maitland është autore angleze e shumë veprave letrare, ndër të cilat, më e njohura është ajo me titull Daughter of Jerusalem, fituese e çmimit “Somerset Maugham”, si dhe e disa librave të gjinisë joletrare, ku mund të veçojmë A Book of Silence. Ajo lindi në Britaninë e Madhe, në vitin 1950, u diplomua në Universitetin e Oksfordit. Ajo konsiderohet si një nga gratë që i paraprinë lëvizjes feministe të viteve ’70-të dhe shpesh përshkruhet si shkrimtare feministe. Jeton në Galouej të Skocisë.

Sara Maitland