Juan Manuel Marcos

Juan Manuel Marcos është figura kryesore letrare e gjeneratës së Criterio dhe lëvizjes New Paraguayan Cancionero, të cilat kanë ndryshuar poezinë dhe teatrin bashkëkohor paraguaian që nga vitet '70. Kritikët kombëtarë dhe ndërkombëtarë kanë theksuar se me romanin e tij “Dimri i Gunterit” (1987), zë fill rinovimi i rrëfimit paraguaian dhe përhapet në një shkallë kontinentale koncepti i postmodernizmit si një paradigmë e re e kësaj rryme. Universiteti i Juan Manuel Marcos ka revolucionarizuar veprimtaritë shkencore në vend me revista akademike, shtëpi botuese prestigjioze, pesë simpoziume ndërkombëtare dhe konferenca të mbajtura nga dymbëdhjetë laureatë të Çmimit Nobel dhe studiues të tjerë të njohur.

Juan Manuel Marcos

Libra të autorit