Sharon Drapper

Sharon Mills Draper (21 gusht, 1948) është shkrimtare amerikane për fëmijë, që merret me çështjet e arsimit dhe edukimit të fëmijëve. Më 1997, u shpall “Mësuesja Kombëtare e Vitit”. Ka fituar pesë herë çmimin Coretta Scott King për librat rreth të rinjve dhe adoleshentëve afro-amerikanë. Në 2015 ka marrë çmimin Margaret A. Edwards për karrierën letrare, dhënë nga American Library Association. Siç thotë vetë ajo: “Mësova të ëndërroj përmes leximit, mësova të krijoj ëndrra përmes të shkruarit dhe mësova të krijoj ëndërrimtarë të rinj përmes mësimdhënies. Do të jem gjithnjë ëndërrimtare.”

Sharon Drapper

Libra të autorit