Charlotte Brontë

Charlotte Brontë (1816 –1855) ishte një shkrimtare dhe poete angleze, më e madhja e tri motrave të famshme Brontë. Romani i saj gjysmautobiografik, “Xhejn Er”, u botua për herë të parë nën pseudonimin Currer Bell. “Xhejn Er” do të arrinte majat e suksesit në Anglinë viktoriane duke u kthyer më pas në një nga klasikët më të pëlqyer. Krijimtaria e saj përfshin edhe disa romane të tjera, midis të cilëve “Shirley” dhe “Villette”.

Charlotte Brontë

Libra të autorit