Joseph Conrad

Joseph Conrad ishte një romancier polak anglisht folës, i cili sot njihet si një nga shkrimtarët më të mëdhenj të letërsisë angleze. Conrad-i u largua nga vendlindja e tij në adoleshencë dhe u bashkua me shitësit detarë britanikë në vitin 1878. Ndonëse ai nuk fliste rrjedhshëm anglisht deri në të njëzetat, ai u bë një mjeshtër i prozës, duke i sjellë një ndjeshmëri të re letërsisë angleze. Conrad është konsideruar si një modernist i hershëm, edhe pse veprat e tij ende përmbajnë elemente të realizmit të shekullit XIX. Stili i tij narrativ dhe karakteret anti-heroike kanë ndikuar te shumë autorë, duke përfshirë T. S. Eliot, William Faulkner, Graham Greene dhe Salman Rushdie. Shumë filma janë përshtatur, ose frymëzuar nga veprat e Conrad-it.

Joseph Conrad

Libra të autorit