Laurence Plazenet

Laurence Plazenet, 1986, ka një doktoraturë në letërsi dhe për mbi 10 vjet ka ndjekur karrierën akademike, para se të shkruante romanin e saj të parë, “E vetmja dashuri”. Më pas ajo ka shkruar edhe dy libra të tjerë, “La Blessure et la soif”, dhe “Disproportion de l’homme”. Ajo vazhdon të jetë pedagoge e lëndës së Letërsisë Franceze në Universitetin Paris-Sorbonne. Për romanin “E vetmja dashuri”, ajo është vlerësuar me çmimin Charles Oulmont nga Fondacioni Francez dhe me Çmimin Europian për Letërsinë.

Laurence Plazenet

Libra të autorit