Nuk është e drejtë

250 Lekë

Sa herë e kemi shprehur inatin dhe zemërimin tonë kundrejt një padrejtësie kur kemi qenë fëmijë? Le të kujtojmë dënimet tepër të rënda ose të pajustifikuara, shpërndarjet e pabarabarta dhe premtimet e pambajtura… Ne përjetojmë ndjenjën e padrejtësisë para se të arrijmë te kuptimi i drejtësisë. Prandaj kemi vendosur të përballemi me disa çështje thelbësore në këtë rend: shpërndarja e drejtë dhe kërkesa për barazi, ndëshkimi i krimeve dhe i shkeljeve të ligjit, fjala e dhënë dhe kontratat që na lidhin. Dhe në fund do të kuptojmë që është e vështirë të biem dakord mbi një përkufizim absolut të drejtësisë.

Kategoria:
ISBN: 978-9928-124-77-7
Pesha: 116 g
Numri faqeve: 72

Përshkrimi

Sa herë e kemi shprehur inatin dhe zemërimin tonë kundrejt një padrejtësie kur kemi qenë fëmijë? Le të kujtojmë dënimet tepër të rënda ose të pajustifikuara, shpërndarjet e pabarabarta dhe premtimet e pambajtura… Ne përjetojmë ndjenjën e padrejtësisë para se të arrijmë te kuptimi i drejtësisë. Prandaj kemi vendosur të përballemi me disa çështje thelbësore në këtë rend: shpërndarja e drejtë dhe kërkesa për barazi, ndëshkimi i krimeve dhe i shkeljeve të ligjit, fjala e dhënë dhe kontratat që na lidhin. Dhe në fund do të kuptojmë që është e vështirë të biem dakord mbi një përkufizim absolut të drejtësisë.

Informacion mbi librin

Autori

Cmimi

250 Lekë

ISBN

978-9928-124-77-7

Kategoria

Botime për fëmijë dhe të rinj

Nënkategoria

3-12 vjeç

Përkthyesi

Amantia Kapo

Titulli origjinal

Cest pas juste!

Viti botimit

2012

Pesha

116 g

Numri faqeve

72