Rrezatimi

1200 Lekë

I botuar për herë të parë në vitin 1977, “Rrezatimi” (The Shining) u bë shumë shpejt një nga gurët themeltarë të karrierës letrare të Stephen Kingut. Romani ndjek historinë e Xhek Torrensit, një shkrimtari të alkolizuar, në shërim e sipër, i cili pranon të bëhet kujdestari i një hoteli të izoluar në malet e Kolorados, gjatë stinës së gjatë dhe të hekurt të dimrit. Ai dhe familja e tij shpërngulet për të jetuar në hotelin Overlook, të izoluar nga bota, për disa muaj me rradhë. Deni, djali i tij pesëvjeçar, falë dhuntive të tij psikike, do të kthehet në qendrën e vorbullës dashakeqe të hotelit famëkeq. Xheku, ndërkohë, do të rigjejë kohën dhe qetësinë për të pyetur veten mbi fatin e tij dhe të familjes së tij. Ai dëshiron të shkruajë përsëri, të shmanget nga alkooli dhe të mos përsërisë gabimet e së shkuarës. Por fantazmat tona të brendshme nuk largohen me një të rënë të lapsit. Ato na ndjekin kudo dhe nganjëherë, në varësi të vendit e të kohës, rizgjohen më të acaruara se kurrë. I përshtatur për ekranin e madh nga regjisori legjendar Stanley Kubrick, dhe falë aktrimit të paharrueshëm të Jack Nicholson, “Rrezatimi” është kthyer në një ikonë kulturore të horrorit modern.

Kategoria:
ISBN: 978-99-162-89-2
Pesha: 559 g
Numri faqeve: 538

Përshkrimi

I botuar për herë të parë në vitin 1977, “Rrezatimi” (The Shining) u bë shumë shpejt një nga gurët themeltarë të karrierës letrare të Stephen Kingut. Romani ndjek historinë e Xhek Torrensit, një shkrimtari të alkolizuar, në shërim e sipër, i cili pranon të bëhet kujdestari i një hoteli të izoluar në malet e Kolorados, gjatë stinës së gjatë dhe të hekurt të dimrit. Ai dhe familja e tij shpërngulet për të jetuar në hotelin Overlook, të izoluar nga bota, për disa muaj me rradhë. Deni, djali i tij pesëvjeçar, falë dhuntive të tij psikike, do të kthehet në qendrën e vorbullës dashakeqe të hotelit famëkeq. Xheku, ndërkohë, do të rigjejë kohën dhe qetësinë për të pyetur veten mbi fatin e tij dhe të familjes së tij. Ai dëshiron të shkruajë përsëri, të shmanget nga alkooli dhe të mos përsërisë gabimet e së shkuarës. Por fantazmat tona të brendshme nuk largohen me një të rënë të lapsit. Ato na ndjekin kudo dhe nganjëherë, në varësi të vendit e të kohës, rizgjohen më të acaruara se kurrë. I përshtatur për ekranin e madh nga regjisori legjendar Stanley Kubrick, dhe falë aktrimit të paharrueshëm të Jack Nicholson, “Rrezatimi” është kthyer në një ikonë kulturore të horrorit modern.

Informacion mbi librin

Autori

Cmimi

1200 Lekë

ISBN

978-99-162-89-2

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Thriller

Përkthyesi

Renato Kalemi

Titulli origjinal

The shining

Viti botimit

2013

Pesha

559 g

Numri faqeve

538