Sekretet e suksesit

700 Lekë

Përse disa njerëz kanë më tepër sukses se të tjerët? Gjithmonë tregohet e njëjta histori për njerëzit shumë të suksesshëm dhe kjo histori fokusohet tek inteligjenca dhe ambicia. Në librin Sekretet e suksesit, Malcolm Gladwell pretendon se historitë e suksesit janë shumë të ndryshme dhe nëse duam të kuptojmë përse disa njerëz shkëlqejnë, duhet të shpenzojnë më shumë kohë duke kërkuar informacion për ta në gjëra të tilla si familja e tyre, vendlindja ose edhe data e lindjes. Historia e suksesit është më e ndërlikuar dhe shumë më interesante se ajo që ne realisht njohim. Sekretet e suksesit shpjegon se çtë përbashkëta kanë Beatles-at me Bill Gates-in, suksesin e jashtëzakonshëm të aziatikëve në matematikë, përparësitë e fshehura të yjeve të atletikës, përse avokatët më të mirë të Nju-Jorkut kanë të gjithë të njëjtën kurrikulum, etj. Gladwell, gjithashtu, argumenton se ka rëndësi viti i lindjes nëse doni të bëheni një milioner i Silicon Valley ose vendi i lindjes nëse doni të jeni një pilot i suksesshëm.

Autori:
Kategoria:
ISBN: 978-99956-58-07-6
Pesha: 308 g
Numri faqeve: 258

Përshkrimi

Përse disa njerëz kanë më tepër sukses se të tjerët? Gjithmonë tregohet e njëjta histori për njerëzit shumë të suksesshëm dhe kjo histori fokusohet tek inteligjenca dhe ambicia. Në librin Sekretet e suksesit, Malcolm Gladwell pretendon se historitë e suksesit janë shumë të ndryshme dhe nëse duam të kuptojmë përse disa njerëz shkëlqejnë, duhet të shpenzojnë më shumë kohë duke kërkuar informacion për ta në gjëra të tilla si familja e tyre, vendlindja ose edhe data e lindjes. Historia e suksesit është më e ndërlikuar dhe shumë më interesante se ajo që ne realisht njohim. Sekretet e suksesit shpjegon se çtë përbashkëta kanë Beatles-at me Bill Gates-in, suksesin e jashtëzakonshëm të aziatikëve në matematikë, përparësitë e fshehura të yjeve të atletikës, përse avokatët më të mirë të Nju-Jorkut kanë të gjithë të njëjtën kurrikulum, etj. Gladwell, gjithashtu, argumenton se ka rëndësi viti i lindjes nëse doni të bëheni një milioner i Silicon Valley ose vendi i lindjes nëse doni të jeni një pilot i suksesshëm.

Informacion mbi librin

Autori

Malcolm Gladwell

Cmimi

700 Lekë

ISBN

978-99956-58-07-6

Kategoria

Botime joletrare

Nënkategoria

Udhëzues

Përkthyesi

Lira Sejdini

Titulli origjinal

Outliers

Viti botimit

2010

Pesha

308 g

Numri faqeve

258