Si të përballemi me vetminë

700 Lekë
"Një shoqëri si jona, e cila ecën me ritme të shpejta, nuk e pranon vetminë. Të jetuarit vetëm shihet si veprim antisocial, madje për disa është diçka kërcënuese. Përse ndodh kështu, kur autonomia, liria personale dhe individualizmi vlerësohen më shumë se kurrë më parë? Sara Maitland-i i përgjigjet kësaj pyetjeje nëpërmjet hulumtimit të qëndrimeve të ndryshme që ka mbajtur shoqëria njerëzore gjatë historisë. Ajo propozon eksperimente dhe strategji për të mposhtur frikën që kemi ndaj vetmisë, na ndihmon t’i praktikojmë ato pa ndjenjën e ankthit dhe na nxit të shohim sa e dobishme është për njeriun vetmia. Duke e përjetuar plotësisht përvojën e të qenit vetëm, mund të frymëzohemi për të zbuluar fuqinë tonë të brendshme dhe të jetojmë një jetë më të pasur dhe më të plotë. Seria “Shkolla e jetes” i kushtohet hulumtimit të çështjeve më të rëndësishme që shqetësojnë njeriun, p.sh.: “Si të gjejmë një punë që të na bëjë të ndihemi të suksesshëm? A mund ta kuptojmë të kaluarën tonë? Pse janë kaq të vështira marrëdhëniet me njerëzit? Nëse do të mundeshim, a do t’ia vlente ta ndryshonim botën?” Librat e serisë “Shkolla e jetës”, ju ndihmojnë të ndërtoni një jetë sa më të mirë. Këtu nuk mund të gjeni përgjigje për gjithçka, por do të orientoheni drejt një bote të larmishme idesh, që burojnë nga shkencat humane, duke nisur nga filozofia te letërsia, nga psikologjia tek artet pamore. Ide që, padyshim, nxisin, provokojnë, rigjallërojnë dhe ngushëllojnë. Seria “Shkolla e jetës ”përmban këta tituj: • Si të përballemi me vetminë – Sara Maitland • Si të përballemi me sprovat e jetës – Christopher Hamilton • Si të përmirësojmë shëndetin emocional – Oliver James • Si të përballemi me moshën – Anne Karpf (në vijim)"
Autori:
Kategoria:
Përktheu:Granit Zela
ISBN: 978-9928-310-13-2
Pesha: 196 g
Numri faqeve: 168

Përshkrimi

"Një shoqëri si jona, e cila ecën me ritme të shpejta, nuk e pranon vetminë. Të jetuarit vetëm shihet si veprim antisocial, madje për disa është diçka kërcënuese. Përse ndodh kështu, kur autonomia, liria personale dhe individualizmi vlerësohen më shumë se kurrë më parë? Sara Maitland-i i përgjigjet kësaj pyetjeje nëpërmjet hulumtimit të qëndrimeve të ndryshme që ka mbajtur shoqëria njerëzore gjatë historisë. Ajo propozon eksperimente dhe strategji për të mposhtur frikën që kemi ndaj vetmisë, na ndihmon t’i praktikojmë ato pa ndjenjën e ankthit dhe na nxit të shohim sa e dobishme është për njeriun vetmia. Duke e përjetuar plotësisht përvojën e të qenit vetëm, mund të frymëzohemi për të zbuluar fuqinë tonë të brendshme dhe të jetojmë një jetë më të pasur dhe më të plotë. Seria “Shkolla e jetes” i kushtohet hulumtimit të çështjeve më të rëndësishme që shqetësojnë njeriun, p.sh.: “Si të gjejmë një punë që të na bëjë të ndihemi të suksesshëm? A mund ta kuptojmë të kaluarën tonë? Pse janë kaq të vështira marrëdhëniet me njerëzit? Nëse do të mundeshim, a do t’ia vlente ta ndryshonim botën?” Librat e serisë “Shkolla e jetës”, ju ndihmojnë të ndërtoni një jetë sa më të mirë. Këtu nuk mund të gjeni përgjigje për gjithçka, por do të orientoheni drejt një bote të larmishme idesh, që burojnë nga shkencat humane, duke nisur nga filozofia te letërsia, nga psikologjia tek artet pamore. Ide që, padyshim, nxisin, provokojnë, rigjallërojnë dhe ngushëllojnë. Seria “Shkolla e jetës ”përmban këta tituj: • Si të përballemi me vetminë – Sara Maitland • Si të përballemi me sprovat e jetës – Christopher Hamilton • Si të përmirësojmë shëndetin emocional – Oliver James • Si të përballemi me moshën – Anne Karpf (në vijim)"

Informacion mbi librin

Autori

Sara Maitland

Cmimi

700 Lekë

ISBN

978-9928-310-13-2

Kategoria

Botime joletrare

Nënkategoria

Udhëzues

Seria

Shkolla e jetës

Përkthyesi

Granit Zela

Titulli origjinal

How to be alone

Viti botimit

2020

Pesha

196 g

Numri faqeve

168

Recensione