Përtej botës sime

1000 Lekë

Melodia është një vajzë 11-vjeçare, krejt ndryshe nga pjesa më e madhe e njerëzve. Ajo s’mund të ecë, s’mund të flasë, s’mund të shkruajë, për shkak të një sëmundjeje të lindur. Nga ana tjetër, ka një kujtesë fotografike, ajo arrin të mbajë mend çdo hollësi të çfarëdolloj gjëje, që nuk e ka përjetuar. Melodia është vajza më e zgjuar e gjithë shkollës, por askush nuk e di këtë. Pjesa më e madhe e njerëzve – mësuesit, mjekët, shokët e saj të klasës – nuk e marrin në konsideratë, pasi nuk arrijnë ta besojnë se mendja e saj brilante arrin përtej asaj çka përfytyrojnë ata. Por Melodia nuk pranon ta përcaktojnë e ta përkufizojnë në bazë të paaftësisë së saj. Ajo është e vendosur t’u tregojë të gjithëve e gjithë botës... mendjen e saj të shkëlqyer. New York Times bestseller! Fitues i Çmimit Josette Frank, çmim që jepet për librat me vlera letrare pozitive, në të cilët fëmijët apo të rinjtë përballojnë në mënyrë pozitive dhe realiste vështirësitë e botës së tyre dhe rriten emocionalisht dhe moralisht. Çmimi jepet çdo vit, qysh prej 1943-shit. Josette Frank, redaktore dhe hartuese antologjish për fëmijë, për shumë vjet, ka qenë Drejtore Ekzekutive e Child Study Association of America.

Autori:
Kategoria:
ISBN: 9789928310941
Pesha: 233 g
Numri faqeve: 232

Përshkrimi

Melodia është një vajzë 11-vjeçare, krejt ndryshe nga pjesa më e madhe e njerëzve. Ajo s’mund të ecë, s’mund të flasë, s’mund të shkruajë, për shkak të një sëmundjeje të lindur. Nga ana tjetër, ka një kujtesë fotografike, ajo arrin të mbajë mend çdo hollësi të çfarëdolloj gjëje, që nuk e ka përjetuar. Melodia është vajza më e zgjuar e gjithë shkollës, por askush nuk e di këtë. Pjesa më e madhe e njerëzve – mësuesit, mjekët, shokët e saj të klasës – nuk e marrin në konsideratë, pasi nuk arrijnë ta besojnë se mendja e saj brilante arrin përtej asaj çka përfytyrojnë ata. Por Melodia nuk pranon ta përcaktojnë e ta përkufizojnë në bazë të paaftësisë së saj. Ajo është e vendosur t’u tregojë të gjithëve e gjithë botës... mendjen e saj të shkëlqyer. New York Times bestseller! Fitues i Çmimit Josette Frank, çmim që jepet për librat me vlera letrare pozitive, në të cilët fëmijët apo të rinjtë përballojnë në mënyrë pozitive dhe realiste vështirësitë e botës së tyre dhe rriten emocionalisht dhe moralisht. Çmimi jepet çdo vit, qysh prej 1943-shit. Josette Frank, redaktore dhe hartuese antologjish për fëmijë, për shumë vjet, ka qenë Drejtore Ekzekutive e Child Study Association of America.

Informacion mbi librin

Autori

Sharon Drapper

Cmimi

1000 Lekë

ISBN

9789928310941

Kategoria

Botime për fëmijë dhe të rinj

Nënkategoria

12-18 vjeç

Përkthyesi

Evisa Lumani

Titulli origjinal

Out of my mind

Viti botimit

2022

Pesha

233 g

Numri faqeve

232