Poemat e hueja

600 Lekë

Një poete, që me një shqipe të dashur dhe elegante, na sjell një poezi të latuar në mënyrë të përkorë, plot frymë, ajër e freski. I gjithë vëllimi është një poemë, e cila ka në arkitekturën e vet poetike shumë poema. Çdonjëra mbledh nën strehën e saj poezi të lidhura dorë për dore, prej një ndjesie, ngjyre, tingulli, sendi, sekreti a përplot arsyeve të tjera që të këndellin, të mbajnë afër e të udhëtojnë në një botë poetike që pa dyshim bëhet edhe e jotja. Imazhi i saj poetik ka ravijëzime të ngrohta malli. Një vizitë te një mike ndoshta, te një njeri i dashur, te motra ndoshta. Me mjete të thjeshta, me fjalë të përditshme që fitojnë një tjetër kumt, poezitë e Tabakut të ngjallin ndjesi motesh të shkuara.

Autori:
Kategoria:
ISBN: 978-9928-248-42-8
Pesha: 230 g
Numri faqeve: 162

Përshkrimi

Një poete, që me një shqipe të dashur dhe elegante, na sjell një poezi të latuar në mënyrë të përkorë, plot frymë, ajër e freski. I gjithë vëllimi është një poemë, e cila ka në arkitekturën e vet poetike shumë poema. Çdonjëra mbledh nën strehën e saj poezi të lidhura dorë për dore, prej një ndjesie, ngjyre, tingulli, sendi, sekreti a përplot arsyeve të tjera që të këndellin, të mbajnë afër e të udhëtojnë në një botë poetike që pa dyshim bëhet edhe e jotja. Imazhi i saj poetik ka ravijëzime të ngrohta malli. Një vizitë te një mike ndoshta, te një njeri i dashur, te motra ndoshta. Me mjete të thjeshta, me fjalë të përditshme që fitojnë një tjetër kumt, poezitë e Tabakut të ngjallin ndjesi motesh të shkuara.

Informacion mbi librin

Autori

Entela Tabaku

Cmimi

600 Lekë

ISBN

978-9928-248-42-8

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Autorë shqiptarë,Poezi

Titulli origjinal

Viti botimit

2017

Pesha

230 g

Numri faqeve

162