Mikesha

1000 Lekë

Mikesha është romani i parë i Simone de Beauvoir-it, i botuar më 1943. Historia frymëzohet nga trekëndëshi dashuror i përbërë nga autorja, Jean-Paul Sartre dhe Olga Kosakiewicz. Ky është një nga ata librat e suksesshëm ku miti ka mbërritur më larg sesa rrëfimi në vetvete. I prezantuar shpesh si roman i shkruar për tu hakmarrë ndaj gruas që pothuajse shkatërroi lidhjen e hapur të Beauvoir-it me Sartre-in, hamendësohet se ai përmban vetëm pasion dhe seks. Në të vërtetë, libri paraqet një personazh kryesor të mbytur nga pikëpyetjet ekzistencialiste, që përpiqet të zbulojë kush është dhe çvend zë në këtë botë. Beauvoir-i shkruan në mënyrë fort shprehëse mbi natyrën njerëzore duke vënë gishtin në plagë falë përkujtimit të ndjenjave dhe mendimeve që mundohemi gjithmonë ti varrosim thellë brenda vetes.

Autori:
Kategoria:
ISBN: 978-9928-175-33-5
Pesha: 416 g
Numri faqeve: 444

Përshkrimi

Mikesha është romani i parë i Simone de Beauvoir-it, i botuar më 1943. Historia frymëzohet nga trekëndëshi dashuror i përbërë nga autorja, Jean-Paul Sartre dhe Olga Kosakiewicz. Ky është një nga ata librat e suksesshëm ku miti ka mbërritur më larg sesa rrëfimi në vetvete. I prezantuar shpesh si roman i shkruar për tu hakmarrë ndaj gruas që pothuajse shkatërroi lidhjen e hapur të Beauvoir-it me Sartre-in, hamendësohet se ai përmban vetëm pasion dhe seks. Në të vërtetë, libri paraqet një personazh kryesor të mbytur nga pikëpyetjet ekzistencialiste, që përpiqet të zbulojë kush është dhe çvend zë në këtë botë. Beauvoir-i shkruan në mënyrë fort shprehëse mbi natyrën njerëzore duke vënë gishtin në plagë falë përkujtimit të ndjenjave dhe mendimeve që mundohemi gjithmonë ti varrosim thellë brenda vetes.

Informacion mbi librin

Autori

Simone de Beauvoir

Cmimi

1000 Lekë

ISBN

978-9928-175-33-5

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Dramë,Letërsi bashkëkohore,Europa Krijuese,Letërsi feministe

Koleksioni

Lotus

Përkthyesi

Diana çuli

Titulli origjinal

LInvitée

Viti botimit

2015

Pesha

416 g

Numri faqeve

444