Rrëfenja e shërbëtores

1000 Lekë

Rrëfenja e shërbëtores, botuar për herë të parë në 1985, përkthyer në shumë gjuhë, është shitur me miliona kopje në të gjithë botën, duke mos dalë kurrë nga qarkullimi. Njëkohësisht, vepra ka provokuar reagimet e masave, duke u kthyer në një manifest të feminizmit, por edhe duke u censuruar në shumë shkolla amerikane dhe duke ngritur polemika të shumta. Nolite te bastardes carborundorum dhe Ka pyetje?, dy nga fjalitë qendrore të veprës, përdoren rëndom si slogane të luftës për emancipimin e femrës.

Kategoria:
ISBN: 978-9928-175-95-3
Pesha: 444 g
Numri faqeve: 390

Përshkrimi

Rrëfenja e shërbëtores, botuar për herë të parë në 1985, përkthyer në shumë gjuhë, është shitur me miliona kopje në të gjithë botën, duke mos dalë kurrë nga qarkullimi. Njëkohësisht, vepra ka provokuar reagimet e masave, duke u kthyer në një manifest të feminizmit, por edhe duke u censuruar në shumë shkolla amerikane dhe duke ngritur polemika të shumta. Nolite te bastardes carborundorum dhe Ka pyetje?, dy nga fjalitë qendrore të veprës, përdoren rëndom si slogane të luftës për emancipimin e femrës.

Informacion mbi librin

Autori

Cmimi

1000 Lekë

ISBN

978-9928-175-95-3

Kategoria

Botime letrare

Nënkategoria

Letërsi feministe,Distopik

Koleksioni

Lotus

Përkthyesi

Engjëllushe Shqarri

Titulli origjinal

The handmaids tale

Viti botimit

2015

Pesha

444 g

Numri faqeve

390